Nijerya'da devlet başkanlığına aday olanlara uyuşturucu testi yapılacak

Düzenleyen:
Nijerya'da devlet başkanlığına aday olanlara uyuşturucu testi yapılacak

DÜNYA Haberleri

Nijerya'da devlet başkanlığı seçimleri öncesi adaylara uyuşturucu testi yapılacağı açıklandı.

Nijerya'da, kamu yetkilileri arasında ciddi uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımını olduğu biliniyordu. Ülkede 2023'te gerçekleşecek olan devlet başkanlığı seçimleri için tüm adaylara uyuşturucu tesli yapılacağı açıklandı. 

BAŞKAN ADAYLARI TESTTEN GEÇECEK

Nijerya Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu Başkanı Tuğgeneral Buba Marwa, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkede 2023'te yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesinde tüm adaylara uyuşturucu testi yapılacağını belirtti. Uyuşturucu kullanımının ülke genelindeki güvensizlik durumunu artıran bir faktör olduğunun altını çizen Marwa, kamu görevlilerinin eylemlerinden sorumlu tutulmaya başlanmasının daha iyi olacağını ifade ederek; "Daha önce de söyledim ve 2023'te kamu görevine başlayacak politikacıların uyuşturucu testi için gelmeleri gerektiğini tekrarlamak istiyorum." dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...