Türkiye’deki esir takasıyla kurtulan Rus pilot yaşadığı işkenceleri anlattı: İnsanlık dışıydı

Düzenleyen:
Türkiye’deki esir takasıyla kurtulan Rus pilot yaşadığı işkenceleri anlattı: İnsanlık dışıydı

DÜNYA Haberleri

Rusya ile Ukrayna savaşı tam iki aydır devam ederken, önceki gün ABD ve Rusya arasında bir esir takası gerçekleştirildi. İki ülkenin isteği doğrultusunda Türkiye’de gerçekleştirilen operasyon, MİT’in yakın takibi ile yapıldı. Esirlerden biri olan Rus pilot Konstantin Yaroshenko, 10 yıl sonra döndüğü ülkesinde basına dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2010 yılında ABD’li yetkililer tarafından otelden kaçırıldığını söyleyen Yaroshenko, NSA'nın karargahındaki bir oda içinde günlerce işkence gördüğünü ifade etti.

Geçtiğimiz gün ABD ile Rusya arasında gerçekleşen esir takasının yankıları bugünde devam ediyor. İki ülkenin isteği üzerine Türkiye’de gerçekleştirilen takas dünya basınında gündem oldu. 

FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI 

Film sahnelerini aratmayan operasyonda Rusya'da tutuklu olan ABD'li eski Deniz Piyadesi Trevor Reed ABD'de hapis cezası verilen Rus pilot Konstantin Yaroshenko ile takas edildi. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen operasyon sonrası ABD ve Rusya Türkiye’ye teşekkür etti. 

10 YIL SONRA ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ 

10 yıl sonra ülkesine dönen Rus pilot Konstantin Yaroshenko Rus basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rus pilot Yaroshenko, 28 Mayıs 2010 tarihinde ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanları tarafından Liberya'da gözaltına alınarak ABD'ye getirilmişti.

“İNSANLIK DIŞI İŞKENCELER GÖRDÜM” 

10 yılda yaşadığı süreçleri Rus basınına anlatan Yaroshenko, "28 Mayıs 2010'da ABD yetkilileri tarafından Liberya'daki bir otelden kaçırıldım ve NSA'nın karargahına transfer edildim. Bir odanın içerisinde günlerce işkence gördüm. Fiziksel ve psikolojik. İnsanlık dışı bir işkenceydi. Bir noktada yaşamak bile istemedim. Bilincimi kaybettiğimde bu dünyaya geri dönmek istemedim." dedi.

Türkiye’deki esir takasıyla kurtulan Rus pilot yaşadığı işkenceleri anlattı: İnsanlık dışıydı

“ÇOK ACIMASIZLARDI” 

Kendisine işkence eden casusların çok acımasız olduklarını belirten Yaroşenko, "İşkence çok acımasız ve çok profesyoneldi. Nerede, nasıl dayak atacaklarını iyi biliyorlardı ki sonrasında benimle tekrar ilgilenebilsinler. Topuklarıma vurdular, dişlerimi kırdılar, iç organlarımı dövdüler, bacak kemiklerimi kırdılar" ifadelerini kullandı.

Rus pilot, ayrıca "Rus halkına, Rus hükümetine ve Rusya Devlet Başkanı'na olan inanç... Sadece bu inanç, bu çok zor durumda dayanmama yardımcı oldu" diye konuştu.

“HUKUK MÜCADELEMİ SONUNA KADAR VERECEĞİM” 

ABD ve Liberya yönetimlerine karşı hukuk mücadelesine girişeceğini vurgulayan Yaroşenko, “ABD hükümetini bana karşı eylemlerinden dolayı kovuşturmak için tüm delilleri sunmaya çalışacağım. Aynısı Liberya hükümeti için de geçerlidir” dedi.

Uluslararası mahkemelerin Washington'un talimatlarını uygulayan 'Ameerikan kuklaları' olduğunu kaydeden Yarşenko, bu sebeple hukuki mücadeleye Rus mahkemelerinden başlayacağını da sözlerine ekledi.

Yaroşenko, Liberya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamaları nedeniyle 2010'da gözaltına alınmıştı. Pilot, 2011'de ABD'de çıkarıldığı mahkeme tarafından ülkeye 100 milyon doların üzerinde bir değerde kokain sokmaktan 20 yıl hapse mahkum edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...