Zelenski Rusya’yı uyardı: Müzakereler durdurulabilir, yüz yüze görüşmeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zelenski Rusya’yı uyardı: Müzakereler durdurulabilir, yüz yüze görüşmeliyiz

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya-Ukrayna savaşında gerilim durmak bilmiyor. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, iki aydır devam eden savaşla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Müzakerelerin tamamen durdurulması konusunda risklerin olduğunu söyleyen Zelenski, sorunların komple çözülmesi için iki liderin yüz yüze görüşmesi gerektiğini belirtti.

Polonyalı gazetecilerin sorularını cevaplayan Ukrayna lideri Zelenski, kritik açıklamalarda bulundu. Müzakerelerin tamamen durulması konusunda büyük risklerin olduğunu belirten Zelenski, Putin’e çağrıda bulundu. 

“MÜZAKERELERİN DURDURULMASI KONUSUNDA YÜKSEK RİSKLER VAR” 

Rusya ile gerçekleşen müzakereler değinen Zelenski, "Herhangi bir görüşmenin tamamen durdurulması konusunda yüksek riskler var. Bu, Rus ordusunun girdiği yerlerdeki sonuçlarla ilgilidir." açıklamasında bulundu.

“SİYASİ TİYATRO GÖSTERİSİNDE YER ALMAK İSTEMİYORUZ”

İki ülke heyetleriyle görüştüğünü söyleyen Zelenski, "Biz, tek bir oyuncunun oynadığı siyasi tiyatro gösterisinde yer almak istemiyoruz. Rus tarafı, esir değişiminin olacağını ilk başta teyit ediyor ancak sonradan bu gerçekleşmiyor." dedi.

Zelenski Rusya’yı uyardı: Müzakereler durdurulabilir, yüz yüze görüşmeliyiz

“LİDERLER YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELİ” 

Sorunların tamamen çözülmesi için iki liderin doğrudan görüşmesi gerektiğini vurgulayan Zelenski, Kiev bölgesinde yeni toplu mezarların bulunduğunu söyledi. Şimdiye kadar ise mezarlarda toplam 900 kişinin bulunduğu kaydedildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...