Kiev’de hayat normale dönüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kiev’de hayat normale dönüyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işgalinde büyük bir direniş gösteren Ukrayna’nın başkenti Kiev’de güvenlik önlemleri azaltılıyor. Şehirde, Özgürlük Meydanı'daki barikatlar da kaldırıldı.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş 2 ayı geride bıraktı. Ukrayna'nın başkenti Kiev, Rus ordusunun ilerleyişi sonrası çatışmaların merkezi oldu. Şehir hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Güvenlik önlemlerinin azaltılmasıyla birlikte ilk olarak Kiev’deki Özgürlük Meydanı’na çıkan yollarda bulunan barikatlar kaldırıldı.

Savaş öncesi döneme geri dönülen meydanda, araç trafiği de eski haline gelmeye başladı. Toplu ulaşımın yeniden kullanılmaya başlandığı kentte, Ukraynalılar da yeniden sokağa çıkmaya başladı. Kiev’in birçok noktasında bulunan kontrol noktalarının da kaldırıldığı görüldü.

 

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...