Rus devlet televizyonundan İngiltere'ye tehdit! 'Bir Sarmat füzesi yeter'

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi/Daily Mail
Rus devlet televizyonundan İngiltere'ye tehdit! 'Bir Sarmat füzesi yeter'

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi/Daily Mail

Rus devlet televizyonu, Ukrayna’nın İngiltere’yi destekleyen açıklamalarının konuşulduğu programda sunucunun açıklamaları geniş yankı uyandırdı. Bir harita üzerinde İngiltere’nin nasıl vurulacağını anlatan Rus gazeteci Dmitri Kiselyov, Rus füzesi Sarmat’ın İngiltere büyüklüğünde haritadan silebileceğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı, ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımlarına rağmen devam ediyor. İngiltere savaşın başından itibaren Ukrayna saldırılarını desteklemeyen bir tutum sergiledi. Rus devlet televizyonunda yayınlanan bir programda gazeteci Dmitri Kiselyov, geniş yankı uyandıran açıklamalar yaptı. Sunucu, İngiltere’nin nasıl vurulacağını anlatan harita ile "Rus füzesi Sarmat, İngiltere büyüklüğünde bir alanı yok edebilir" dedi.

İngiltere’nin Rusya’yı destekleyen açıklamaları ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Kiev’in yanında olacaklarını bunun yanı sıra ‘ölümcül silahlar’ satmaya devam edeceklerini açıklaması Rusya açısından hoş karşılanmadı.

“RADYOAKTİF ÇÖLE ÇEVİRECEK”

İngiltere'nin dünya haritasından silindiğini gösteren bir arka plan simulasyonunda konuşan Kiselyov, "Bu gelgit dalgası aynı zamanda aşırı yüksek dozda radyasyon taşıyıcısıdır. Britanya'yı sarsarak, onlardan geriye kalanları hiçbir şey için kullanılamaz, radyoaktif çöle çevirecek. Bu olasılığı nasıl buldunuz?' ifadelerini kullandı.

SARMAT FÜZESİNİ ANLATTI

Sarmat füzesini anlatan Kiselyov, İngiltere'yi, Rusya'nın iki hafta önce Putin tarafından test edilen ve ülkeyi tek bir darbeyle tamamen yok edebileceğini iddia ettiği en son nükleer füzesi Sarmat 2'nin saldırısıyla da tehdit etti. Kiselyov "Onların adası o kadar küçük ki, bir Sarmat füzesi onu tamamen boğmaya yeter" dedi. 'Teksas veya İngiltere büyüklüğünde bir alanı yok edebilir. Tek bir fırlatma, Boris ve artık İngiltere yok.' İfadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi/Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...