Almanya'dan Finlandiya ve İsveç'e NATO desteği

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Almanya'dan Finlandiya ve İsveç'e NATO desteği

DÜNYA Haberleri  / İHA

Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olmak istediklerini açıklamıştı. Onların bu kararına Almanya'dan destek geldi.

Rusya, NATO'ya üye olmak istediği için Ukrayna'yı işgal etti. Ardından da Finlandiya ve İsveç'i bu konuda tehdit etti. Buna rağmen iki ülke, Rusya'yı ciddiye almayarak NATO üyesi olmaya karar verdiklerini söyledi.

Bu açıklamadan birkaç hafta sonra Almanya Başbakan Olaf Scholz, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’la bir araya geldi. Görüşme, Almanya Brandenburg eyaletinde yer alan Gransee’deki Meseberg Sarayı’nda gerçekleşti. Scholz, Almanya’nın Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine desteklediğini söyledi. Alman Başbakan “Her iki yakın dostumuzu bu yolda desteklemeye kararlıyız. Helsinki ve Stockholm askeri ittifaka katılmak istiyorlarsa desteğimize güvenebilirler. Hükümet üyeleri bunu burada oybirliğiyle yapılan görüşmelerde açıkça belirttiler" dedi.

Marin de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla birlikte Finlandiya’nın güvenlik politikalarının tamamen değiştirdiğini ve dönüşünün olmadığını belirtti. 

Andersson ise "Ukrayna'ya yapılan askeri saldırı durumu önemli ölçüde değiştirdi ve bu da İsveç'teki güvenlik durumu üzerinde dramatik bir etki oluştu" ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...