Gazprom bağlantılı esrarengiz bir ölüm daha! Andrei Krukowski uçurumdan düştü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Gazprom bağlantılı esrarengiz bir ölüm daha! Andrei Krukowski uçurumdan düştü

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Gazprom bağlantılı ölümlere bir yenisi daha eklendi. Rusya’nın en büyük ve dünyanın en fazla doğal gaz çıkaran kurumu olan Gazprom’a ait şirketin kayak merkezinin yöneticisi Andrei Krukowski uçurumdan düşerek hayatını kaybetti.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 2 ayı geri bıraktı. Rusya’nın en büyük ve en fazla doğal gaz çıkaran kuruluşlarından olan Gazprom şirketinin kayak merkezinin yöneticisi 37 yaşındaki Andrei Krukowski Soçi’de uçurumdan düşerek hayatını kaybetti. Krukowski’nin olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Rus oligarkların şüpheli ölümleri devam ediyor. Son 3. ayda 6 Rus oligark şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Bu ölümlerin Rusya’nın en büyük şirketlerinden biri olan Gazprom ile bağlantısı dikkat çekti.  Krukowski’nin 2012 yılında Soçi'deki Gazprom'a ait tesisin başına getirildiği belirtildi.

ESRARENGİZ ÖLÜMLER

Gazprom veya Kremlin bağlantılı birkaç yönetici ve oligark, son zamanlarda gizemli ve dramatik şekilde öldü. Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı Vladislav Awajew Moskova’daki dairesinde eşi ve kızıyla ölü bulundu. Rus polisine göre, Awajew’in ihtihar etmeden önce karısı ve kızını vurdu. 

Bir başka ölüm ise, Novotek'in eski başkanı Rus oligark Sergey Protosenya, İspanya'nın Barcelona yakınlarındaki Lloret de Mar'daki villasında asılmış halde bulundu. Yanında karısının ve on sekiz yaşındaki kızının cesetleri baltayla katledildi. Bu olayda da cinayet mi intihar mı çok konuşulmuştu ama sağ kalan oğul "Babam katil değil" diyerek bu duruma inanmadığını ifade etti. 

Mart ayında ise, tıbbi malzeme şirketi MedStom'un sahibi Vasily Melnikov'a gelmişti, eşi ve iki çocuğu bıçakla yaralanmış olarak cansız bulundu. Melnikov’un yakın çevresi, ailesini öldürmüş olabileceğine inanamadıklarını söyledi. 

Bir diğer olay ise Ocak sonu ve Şubat ayları arasında meydana geldi. İki üst düzey Gazprom yetkilisi, Aleksandr Tyulyakov ve Leonid Shulman'ın cesetleri, St. Petersburg yakınlarındaki evlerinde bulundu. Ukrayna'da doğup SSCB'nin dağılmasından sonra petrol ve gaz sayesinde zenginleşen gerçek soyadı Tolstosheya olan Mikhail Watford, 28 Şubat'ta İngiltere'deki evinde kendini astı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...