Beyaz Saray: Rusya savaşı çoktan kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Beyaz Saray: Rusya savaşı çoktan kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna'da en başta koyduğu hedeflere ulaşamadığını savundu. Psaki, Rusya'nın savaşı kendi açısından çoktan kaybettiğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulundu "Biz en başından beri verdiğimiz savunma desteğiyle müzakere masasında Ukrayna'nın elini güçlendiriyoruz" diyen Psaki, Ukrayna için "zafer" tanımının Ukrayna'nın kendi seçimine bağlı olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray: Rusya savaşı çoktan kaybetti

"NATO'YU BÖLEMEDİLER"

Sözcü Psaki, savaşın başında Rusya'nın Ukrayna'yı kısa sürede kontrol altına almayı planladığını ve bu hedefe ulaşamadığını belirtti. Psaki "Ruslar kendi açılarından savaşı çoktan kaybetti. Ukrayna'yı ele geçiremedi. Vladimir Putin, Kiev sokaklarında boy gösteremeyecek. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini deviremeyecekler. NATO'yu da bölemediler" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...