192 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor

192 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından oluşturulan Gıda Krizine Karşı Küresel Ağ’ın hazırladığı Küresel Gıda Krizi raporunda, 192 milyon insanın akut gıda güvensizliği yaşadığı bildirildi.

“2022 Küresel Gıda Krizi” başlıklı rapora göre, çatışmalar, aşırı hava yartları ve Covid-19 salgınının ekonomik etkileri sebebiyle 2021’de 53 ülkede/bölgede yaklaşık 192 milyon insan kriz ya da daha kötü seviyelerde akut gıda güvensizliği yaşadı. Akut gıda güvensizliği çeken insan sayısının 2021’de yaklaşık 193 milyon olmasıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı, bunun 2020’den de yaklaşık 40 milyon kişi daha fazla olduğu kaydedildi. Raporda “Açlıkla mücadele eden ülkeler, özellikle gıda ve tarımla ilgili ithalata yüksek oranda bağımlı olmaları ve küresel gıda fiyat şoklarına karşı kırılganlıkları dolayısıyla Ukrayna’daki savaşın risklerine karşı savunmasızlar” değerlendirmesi de yer aldı. Ayrıca global durumun kötüleşmeye devam ettiği, acilen finansmana ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...