Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Financial Times açıkladı: Çin Rus petrolünü indirimli alıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Financial Times
Financial Times açıkladı: Çin Rus petrolünü indirimli alıyor

DÜNYA Haberleri  / Financial Times

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Çin’de bulunan rafinelerin Rusya’dan gizlice petrol aldığı ortaya çıktı. Financial Times'ın haberine göre, Çin'deki rafinedeki görevli bir yetkili, Ukrayna savaşının başlamasından bu yana, inceleme ve ABD yaptırımlarından kaçınmak için Rus petrol tedarikçileriyle yapılan anlaşmaların kamuya açıklamadığını açıkladı.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarıları nedeniyle batılı devletlerin yaptırımları ile karşı karşıya kaldı. Rusya’dan petrol alımlarını durduran batılı devletler, ülkenin ekonomisine zarar vermeyi hedefledi.

KAMUOYUNDAN GİZLİ TUTULDU

Financial Times’ta yer alan habere göre, Çin’in Rus petrolünü büyük indirimlerle satın aldığı ortaya çıktı. Shandong merkezli bağımsız bir rafineri yetkilisi Ukrayna savaşının başladığı zamandan itibaren ABD yaptırımlarından etkilenmemek için Rus petrol tedarikçileriyle yapılan anlaşmaların gizli tutulduğunu söyledi.

Yer alan haberde, birçok batılı dev şirketin, Rus emtialarını satın alabilmek için sigorta, nakliye ve finansmanı güvence altına almak için öz yaptırım uyguladıkları belirtti. Öte yandan yüksek enerji ihtiyacından dolayı Çin’in devreye girerek satılmayan varilleri satın alma ihtimali beklentileri arttırdı.

ABD ve İngiltere, Rus petrollerine karşı yaptırımlarını net şekilde uygularken, Avrupa Birliği ambargo konusunda görüşmelerini halen sürdürüyor. 15 Mayıs'tan itibaren Avrupa Birliği ve İsviçre merkezli emtia tüccarları dünyanın başka hiçbir yerinde Rosneft varilleri satamayacak.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...