Europol açıkladı: Avrupa, uyuşturucu üretim merkezine dönüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Europol açıkladı: Avrupa, uyuşturucu üretim merkezine dönüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yayımlanan bir raporda Avrupa, kıta uyuşturucu pazarı kaçakçılığında benzeri görülmemiş seviyelere ulaşırken dünya çapında uyuşturucu üretim ve nakil merkezine dönüştü.

Tüm zamanların en tehlikelisi uyuşturucu maddesinde kullanımlar günden güne artarken üretimide çoğalıyor. Uyuşturucu nedeniyle insan sağlığı büyük ölçüde etkilenirken psikolojik anlamda da çöküntüye uğratıyor. Her anlamda zararı çok olan uyuşturu hakkında yayımlanan bir raporda Avrupa uyuşturucunun üretim ve nakilinde merkez nokta haline geldiği bildiridli.

Europol ve Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) tarafından hazırlanan ortak raporda, Avrupa pazarındaki büyümenin Güney Amerika'daki yüksek üretim seviyeleri yeteneklerine ulaşılmasından kaynakladığı belirtildi.

KITA GENELİNDE REKOR DÜZEYDE

EMCDDA direktörü Alexis Goosdeel yaptığı açıklamada, bunun kıta genelinde "rekor düzeyde uyuşturucu bulunabilirliği, artan şiddet ve yolsuzluk ve daha büyük sağlık sorunları" ile sonuçlandığını söyledi. Raporda, 2020'de yaklaşık 10,5 milyar euro piyasa değeriyle kokainin esrardan sonra Avrupa'da en çok tüketilen ikinci uyuşturucu olduğu belirtildi.

13 İLE 64 YAŞ ARASI 3.5 MİLYON İNSAN KULLANDI

Yaşları 13 ile 64 arasında değişen yaklaşık 3,5 milyon Avrupalı, geçen yıl uyuşturucu kullandığını bildirdi. Piyasada ek sağlık riskleri olan yeni tür “tütsülenebilir kokain ürünleri” ortaya çıktıkça bu durumun daha da büyüyebileceğini açıklandı.

3 ÜLKE ZİRVEDE

Kıtada dört yıl üst üste rekor miktarlarda kokain ele geçirildi ve 2020'de 2019'a göre yüzde 6'lık bir artış görüldü. Belçika, Hollanda ve İspanya, Avrupa toplamının dörtte üçünü oluşturuyordu. Ancak İtalya'da da büyük miktarlarda kokain ele geçirildi.

Europol İcra Direktörü Catherine De Bolle, yasadışı uyuşturucu ticaretiyle mücadelenin AB için "önemli bir öncelik" olmaya devam ettiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...