G7 ülkeleri, Rusya'dan petrol ithalatını durduruyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
G7 ülkeleri, Rusya'dan petrol ithalatını durduruyor

DÜNYA Haberleri  / AA

G7 ülkeleri, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi üzerine anlaştı. Bu kapsamda Rusya'dan petrol ithalatı kademeli olarak bitirilecek.

G7 ülkeleri liderleri, bugün çevrim içi olarak görüştü. Zirveye Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de katıldı. Beyaz Saray, zirve sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Rusya'ya Ukrayna savaşı sebebiyle uygulanacak yeni yaptırımların duyurulduğu açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"RUSYA, 15 YILLIK KAZANIMLARINI YOK ETTİ"

Ukrayna'yı müzakere masasında ve sahada desteklemeye devam edeceğiz. Rusya'ya bugüne kadar uygulanan yaptırımlar, ülkenin son 15 yılda elde ettiği kazanımları yok etti. ABD, Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkeleri, bugün yeni bir yaptırım paketi üzerine anlaştı. ABD'nin Rusya devletinin tamamen ya da kısmen kontrolü altındaki 3 televizyonuna yaptırım getirecek.

"RUS ELİTLER ZARARA UĞRATILACAK"

Rusya ile ilgili kişilere ABD'lilerin muhasebe, kredi, şirket yönetimi ya da yönetim danışmanlığı vermesini de yasaklayacağız. Böylece Rus elitler zarara uğratılacak. ABD, halihazırda Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamıştı. G7 ülkeleri de bugün Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitirecek ya da tamamen yasaklayacak.

İTHALAT ÜRÜNLERİNE YASAK

Rusya'dan ahşap malzemeler, endüstriyel motorlar, fanlar, havalandırma ekipmanları dozerler gibi ürünlerin ithalatına yeni kısıtlamalar getirecek Rus askeri yetkililere de vize kısıtlaması koyacağız.

G7 ÜLKELERİ

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan G7 ülkeleri şunlar: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...