Müziği bırakıp cepheye koşan Ukraynalı asker “Mariupol Kuşu” olarak adlandırılıyor

Düzenleyen:
Müziği bırakıp cepheye koşan Ukraynalı asker “Mariupol Kuşu” olarak adlandırılıyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna’da ismi sadece Kateryna olarak açıklanan 21 yaşındaki kadın, müziği bırakarak geçen sene orduya katıldı. Genç asker, Rusya’nın ülkeyi işgaliyle bir anda kendisini savaşın içinde buldu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 2. ayında saldırıları devam ederken milyonlarca insan Ukrayna'dan komşu ülkelere göç etti. Ukrayna'da kalanlar ise ülkelerini korumak için cepheye gitti veya bunun için hazırlıklar yaptı. Bir müzisyen var ki o da ülkesi için cepheye gidenlerden. Öyle ki müziğini bıraktı ama müzik onu bırakmadı. Cephede dahi şafrkı söyleyen kadın 'Mariupol kuşu' lakabını aldfı.

Kateryna, ağır bombardıman altındaki Mariupol şehrinde yeraltı sığınağında şarkı söylerken şarkının sosyal medyada yayımlanmasıyla ülke çapında şöhret kazandı. “Mariupol Kuşu” lakabı takılan Kateryna, milli direnişin sembolü oldu. 

YAKINLARI BİLE ŞAŞTI

Kateryna’nın şarkı söylediği Azovstal Demir Çelik Fabrikası'nın altındaki tüneller ve bodrum katlarında, 300 sivilin Birleşmiş Milletler gözetiminde tahliye edilmesiyle sadece askerler kaldı. Kateryna’nın kuşatma altındaki fabrikada olması kadının yakın arkadaşlarını da şaşırttı. 

Bunlardan Valeria Panasyuk,”Şatafatlı kıyafetler giyip sahnelere çıkabilirdi ama o, makineli tüfek ve kamuflajı seçerek müziği bıraktı. O, sonuna kadar savaşır, asla pes etmez” dedi. Ailesi de kızlarının cepheye gittiğini çok sonra öğrenmiş. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...