Ukrayna savaşta ölen Rus asker sayısını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna savaşta ölen Rus asker sayısını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya ile aralarında yaşanan savaşta 27 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

24 Şubat'tan bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşında sular durulmuyor. Rusya, Ukrayna'ya düzenlediği işgalde birçok yerleşim yerini vurdu ve binlerce sivil hayatını kaybetti. 5 milyona yakın insanın Ukrayna'dan göç ederek komşu ülkelere sığındığı ve mülteci konumuna düştüğü savaşta Rus ordusu kadın, çocuk demeden çok sayıda sivili hedef alarak bombardımana tuttu.

İki ülke arasında tansiyonun düşmesi için müzakareler başlatılmıştı ancak bunlarda çözüm olmadı ve savaş devam etti. Bu savaş yalnızca Rusya ve Ukrayna'yı değil tüm dünyayı her anlamda derinden etkiledi. Özellikle ekonomik anlamda birçok sorun yaşanırken savaşla birlikte temel gıda krizi baş verdi.

Her geçen gün iki ülkeninde ölen asker sayısı artıyor ancak hem Rusya hem de Ukrayna birbirlerinin ölen asker sayılarını farklı şekilde açıklıyor. Rusya Savunma Bakanlığından 25 Mart'ta yapılan açıklamada, Ukrayna'da 1351 Rus askerinin öldüğü duyurulmuştu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise savaşta ölen Rus asker sayısını açıkladı.

27 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından, Rus ordusunun 24 Şubat-14 Mayıs dönemindeki kayıplarına ilişkin yapılan açıklamada,  Rus ordusunun toplam 27 bin 200 asker kaybettiği ve Ruslara ait 200 uçak, 163 helikopter, 1218 tank, 2 bin 934 zırhlı araç, 551 top, 195 roketatar ve 88 hava savunma sisteminin imha edildiği belirtildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT İMHA EDİLDİ

Rus güçlerinin 2 bin 59 araç, 13 gemi ve hafif sürat teknesi ile 411 insansız hava aracını da yitirdiği kaydedilen açıklamada, Rusların fırlattığı 95 seyir füzesinin de Ukrayna hava savunma birliklerince vurularak imha edildiği bilgisine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...