NATO'dan Türkiye açıklaması: Ortak bir zemin bulabileceğimizden eminim

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
NATO'dan Türkiye açıklaması: Ortak bir zemin bulabileceğimizden eminim

DÜNYA Haberleri  / İHA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç NATO'nun yakın ortaklarıdır. NATO'ya başvurmak kendi kararlarıdır" dedi.

Finlandiya ve İsveç'in adımı sonrası NATO'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç NATO'nun yakın ortaklarıdır. NATO'ya başvurmak kendi kararlarıdır." dedi. Stoltenberg, "Avrupa'daki yeni güvenlik gerçeğini yansıtacak şekilde NATO'nun caydırıcılığını ve savunmasını güçlendirmek için önemli kararlar alacağız" dedi.

Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefikimiz. Türkiye, bazı endişelerini dile getirdi ve NATO'da her zaman olduğu gibi, endişeler mevcut olduğunda ortak bir zemin bulabileceğimizden eminim" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, "Tüm müttefikler, NATO'nun açık kapı politikasını desteklediği için İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine hak kazandığı konusunda hemfikirdir. NATO'ya katılmak Finlandiya, İsveç ve Avrupa için tarihi bir an olacak" dedi.

FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuru sürecine yönelik değerlendirme yapan Stoltenberg, "Bu, Finlandiya'nın bağımsız bir kararı ve NATO'nun tamamen saygı duyduğu bir karardır. Finlandiya başvurmaya karar verirse NATO'da sıcak bir şekilde karşılanacak ve katılım süreci sorunsuz ve hızlı olacaktır" demişti.

ABD'DEN AÇIKLAMALAR

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken de konuya ilişkin açıklama yaptı. Blinken, "Çavuşoğlu ile görüştüm, İsveç ve Finlandiya konusunda süreç işliyor, fikir birliğine varacağımıza inanıyorum. İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında görüşmeler sürüyor" şeklinde konuştu 


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...