Belarus'tan kritik hamle: Putin ile anlaştık deyip duyurdular

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Belarus'tan kritik hamle: Putin ile anlaştık deyip duyurdular

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya yanlısı Lukaşenko'nun Cumhurbaşkanı olduğu Belarus, Rusya ile S-400 ve İskender füze sistemleri konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Ukrayna'nın kuzeyinde yer alan ve Rusya yanlısı Lukaşenko'nun Cumhurbaşkanı olduğu Belarus'tan kritik bir hamle geldi. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan ülkesinin ihtiyacı kadar S-400 hava savunma füze sistemi ve İskender füzeleri satın aldıklarını açıklayarak "Artık bu silahlarla ordumuz bambaşka bir ordu oldu" dedi.

Belarus'tan kritik hamle: Putin ile anlaştık deyip duyurdularS-400 hava savunma füze sistemi.

ORDUMUZ BAMBAŞKA BİR ORDU OLDU

Rusya-Ukrayna savaşı Ukrayna'nın doğusunda ve güneyinde devam ederken, Belarus ise ordusunu Rus füzeleriyle güçlendirdi. Belarus lideri Lukaşenko, Rusya’nın Nijegorod Bölge Valisi Gleb Nikitin ile Minsk’te yaptığı görüşmede Rusya’dan silah satın aldıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaştıklarını ifade eden Lukaşenko, "Rusya’dan ihtiyacımız olan sayıda ‘S-400’ ve ‘İskender’ satın aldık, ordumuzu silahlandırdık. Artık bu silahlarla ordumuz bambaşka bir ordu oldu." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...