Rusya gazı kesti Finlandiya çözümü buldu: LNG terminali kiraladı

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
Rusya gazı kesti Finlandiya çözümü buldu: LNG terminali kiraladı

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Rusya-Ukrayna savaşında Moskova yönetimi yaptırımlara karşı hamle yapıp gaz ödemelerini ruble ile ödeneceğini açıklamıştı. Bu durumu kabul etmeyen Finlandiya’ya Rusya gaz akışını sonlandırdı. Finlandiya ise gaz ihtiyacını 10 yıllığına kiraladığı LNG terminal gemisi ile karşılayacaklarını açıkladı.

Rusya, doğal gazı ruble ile ödemeyi kabul etmeyen Finlandiya’nın gazını kesti. Finlandiya ise gaz arzını karşılayabilmek için hamle yaptı ve LNG terminal gemisini 10 yıllık kiraladığını açıklayarak gaz ihtiyacını karşılayacak.

LNG terminal gemisiyüksek depolama ve tedarik kapasitesi sayesinde Finlandiya ve Estonya’nın doğal gaz ihtiyacını karşılayacak.

Finlandiya Ekonomi Bakanı Mika Lintila yaptığı açıklamada, "LNG terminal gemisi, Finlandiya endüstrisi için gaz arzını güvence altına almada önemli bir rol oynayacak." dedi.

Finlandiya devletinin sahip olduğu doğal gaz iletim operatörü Gasgrid Finland ise LNG terminal gemisinin 10 yıllık kiralama ile toplam maliyetinin 460 milyon Euro olarak tahmin edildiğini, buna ek kullanım hacmiyle ilgili ek maliyetlerinin de olacağını açıkladı.



 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...