Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeçen lider Kadirov'dan Polonya'ya tehdit: 6 saniyede görürsünüz

Düzenleyen: / Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr
Çeçen lider Kadirov'dan Polonya'ya tehdit: 6 saniyede görürsünüz

DÜNYA Haberleri  / www.turkiyegazetesi.com.tr

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna'ya destek veren Polonya'yı Ukrayna’ya verdiği destek nedeniyle askeri saldırı düzenlemekle tehdit etti.

Polonya’nın, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’yı desteklemesi Çeçen Lider Kadirov’u rahatsız etti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in en güçlü müttefiklerinden biri olan Polonya’yı Çeçen lider tehdit etti.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov da Polonya’nın Ukrayna’ya verdiği desteğe misilleme olarak arak ülkeyi askeri saldırı başlatmakla tehdit etti.

Çeçen lider Kadirov'dan Polonya'ya tehdit: 6 saniyede görürsünüzÇeçen lider Kadirov, Ukrayna'ya destek veren Polonya'yı Ukrayna’ya verdiği destek nedeniyle askeri saldırı düzenlemekle tehdit etti.

Pazartesi günü paylaştığı video mesajında Kadirov Polonya’ya tehdit ederek "Ukrayna artık oldu bitti. Şu an asıl ilgilendiğim Polonya. Ukrayna ne yapmaya çalışıyor? Ukrayna'da işimiz tamamen sona erdiğinde size 6 saniyede neler yaptığımızı göreceksiniz" dedi.

Putin'in en yakın isimlerden biri olan Kadirov, Batı'ya yönelik eleştirilerini sosyal medyadan sık sık paylaştı.

En son direktifinde, bu ayın başlarında Varşova'da gerçekleşen bir eylem nedeniyle özür talep etti. Polonya'da Ukraynalı bir aktivist, Sovyet askeri mezarlığına çiçek bırakmaya çalışan Rus büyükelçisi Sergey Andreev'in üzerine kırmızı boya atmasına tepki gösteren Kadirov, "Silahlarınızı ve paralı askerlerinizi alıp büyükelçimizden resmi olarak özür dileseniz iyi olur" diye uyarmıştı. Çeçen lider Kadirov, Putin’ her fırsatta desteğini yineliyor.

PUTİN’DEN KORGENERAL RÜTBESİ

Düşmanlarına karşı sık sık 'ortaçağ' işkenceleri uygulamakla suçlanan Kadirov, Rus liderine olan bağlılığından dolayı "Putin'in asla sahip olmadığı oğul" olarak anılıyor.

The Times'ın geçtiğimiz aylarda Rus medyasına dayandırdığı habere göre, Ukrayna'daki mücadelesi ve desteği nedeniyle Vladimir Putin'in, Ramazan Kadirov'a korgeneral rütbesi verdiğini belirtilmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...