Kolombiya Cumhurbaşkanı 5 gün ev hapsine çarptırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kolombiya Cumhurbaşkanı 5 gün ev hapsine çarptırıldı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque, Yüksek Mahkeme karanına uymadığı için 5 gün ev hapsine çarptırıldı. Öte yandan mahkeme Duque’ya 15 asgari ücret tutarında para cezası verilmesine de hükmetti.

Ibague Yüksek Mahkemesi tarafından Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque'nin, Kolombiya'daki kahve yetiştiriciliği bölgesinde bulunan Los Nevados Ulusal Tabiat Parkı'nı korumaya yönelik mahkeme kararını uymadığı ve ihlal ettiği belirtildi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı 5 gün ev hapsine çarptırıldı

5 GÜN EV HAPSİ VERİLDİ

Mahkemenin kararına rağmen Duque hükümetinin, milli parkın korunması ve çevre suçlarının engellenmesi için bir Kamu Gücü Özel Komutanlığı oluşturulmasını yerine getirmediğini belirten mahkeme, Duque'ye 5 gün ev hapsi cezası verdi.

PARA CEZASI DA VERİLECEK

Yüksek Adalet Divanı Çalışma Temyiz Dairesi, sonuç kararında "Yaptırım olarak beş gün ev hapsi tedbiri uygulanmasına karar verildi." ifadesine yer verildi AA2nın haberine göre yüksek mahkeme ayrıca, emre uyduğu kanıtlanmadıkça Cumhurbaşkanı Duque'ye 15 asgari ücret tutarında para cezası verilmesine de hükmetti. Duque'den konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı 5 gün ev hapsine çarptırıldı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...