Endişelendiren istihbarat raporu: Mariupol'de kolera salgını riski

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Endişelendiren istihbarat raporu: Mariupol'de kolera salgını riski

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rus saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Ukrayna halkını bir tehlike de sağlık alanında tehdit ediyor. İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Maripol kentinde tıbbi hizmetlerin çökmek üzere olduğunu ve kentin kolera salgını riski altında olduğunu açıkladı.

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, zor koşullar altında yaşamlarına devam etmeye çalışan Ukrayna halkı için kolera salgını riskiyle de karşı karşıya. İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rus saldırından en çok etkilenen kentlerinin başında yer alan Mariupol şehrinde tıbbi hizmetlerin çökmek üzere olduğu ve kentin kolera salgını riski altında olduğu duyuruldu.

Endişelendiren istihbarat raporu: Mariupol'de kolera salgını riskiİngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Maripol kentinde tıbbi hizmetlerin çökmek üzere olduğunu ve kentin kolera salgını riski altında olduğunu açıkladı.

Ukraynalı Başhekim Ihor Kuzin, kentte bulunan toplu mezarlar nedeniyle havada bakterilerin türediğini ve temiz su kaynaklarının tükenmek üzere olduğunu bildirdi.

‘KANALİZASYON VE İÇME SUYU KARIŞMIŞ DURUMDA’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçtiğimiz ay Ukrayna'nın Dnipro kentine kolera aşıları göndereceğini duyurmuş, WHO'nun Acil Durum Direktörü Dorit Nitzan, "Sokaklarda bataklıklar oluşmuş, kanalizasyon ve içme suyu birbirine karışmış durumda. Bu çok büyük bir tehlike. Kolera da dahil olmak üzere birçok enfeksiyon oluşabilir" uyarısı yapmıştı.


 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...