Rusya-Ukrayna savaşına katılan Çekyalı asker öldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya-Ukrayna savaşına katılan Çekyalı asker öldü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rusya-Ukrayna savaşında gönüllü olarak Ukrayna Ordusu'nda görev alan Çekyalı 1 askerin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Çekya gönüllü olarak Ukrayna Ordusu'na katılan Çekyalı 1 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Olay, Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky tarafından doğrulanırken, Ukrayna’da ilk defa Çekyalı 1 askerin hayatını kaybettiği öğrenildi.

MAYIS AYINDA GÖNÜLLÜ OLMUŞ

Geçtiğimiz Mayıs ayında 100 Çekyalı gönüllü asker, Ukrayna Ordusu’na katılmak için başvuruda bulunmuştu. Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman, 103 Çek vatandaşının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne katılmasına izin verirken, 200 başvuruyu ise geri çevirmişti.

4 YABANCI DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca 4 Haziran tarihinde, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna Ordusu'nda gönüllü olarak görev alan Hollanda, Almanya, Fransa ve Avustralyalı 4 yabancı askerin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...