Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya enerjide tasarrufa gidiyor: Duş sürenizi 5 dakikaya indirin

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Almanya enerjide tasarrufa gidiyor: Duş sürenizi 5 dakikaya indirin

DÜNYA Haberleri  / TRT Haber

Rusya-Ukrayna savaşıyla artan enerji fiyatlarına çözüm arayan Almanya, çareyi enerji tasarruf kampanyasında buldu. Ekonomi ve İklim Bakanlığı, vatandaşlara duş süresinin kısaltılması, ofislerde tasarruflu ampul kullanılması gibi öneriler sundu. Bakanlık uygulamanın artması için bilgilendirici reklamlar da yapacak.

 

Rusya-Ukrayna savaşının ardından artan elektrik ve gaz fiyatlarıyla başa çıkamayan Almanya, enerjide tasarruf eylem planını açıkladı. Tasarruf için bir dizi önlem alan hükümet duş süresinin azaltılması, yemek yapılan tencerenin kapalı tutulması gibi bir dizi önerilerde bulundu.

Ekonomi ve İklim Bakanlığı'nın açıkladığı planda, Almanya'da kullanılan enerjinin yüzde 29'unun hanelerde tüketildiğine dikkat çekildi.Hazırlanan planda vatandaşlara 'duş başlığının düzenli olarak değiştirilmesi, ofislerde tasarruflu ampul kullanılması' gibi öneriler yapıldı.

Enerji tasarrufunun, sıcak suyun az tüketilmesiyle sağlanabileceğinin altı çizildi. Duş süresinin 5 dakikaya düşürülmesi tavsiye edildi.

‘HANE BAŞINA YILLIK 320 EURO TARARRUF EDİLEBİLİR’

Bakanlık, tencerenin kapağının kapalı tutulması ve yemek pişmeye yakınken ocağın söndürülmesi gibi önerilerde de bulundu. Dikkat edilmesi halinde hane başına yıllık 320 euro tasarruf yapılabileceği ifade edildi.

"Enerjiden tasarruf eden herkes, Almanya'nın Rus ithalatına daha az bağımlı hale gelmesine ve iklim için bir şeyler yapılmasına yardımcı olacak" vurgusu yapıldı.

TASARRUF İÇİN REKLAM KAMPANYASI

Eylem planını duyuran Ekonomi ve İklim Bakanlığı, örnek olmak amacıyla bakanlık yerleşkesindeki gece aydınlatmasına son verecek. Uygulamanın yaygınlaşması için bilgilendirici reklamlar da yapılacak.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...