Ukrayna'ya 'nükleer silah' çağrısına Rusya'dan jet cevap: Bu delilik olur

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/Russian Today
Ukrayna'ya 'nükleer silah' çağrısına Rusya'dan jet cevap: Bu delilik olur

DÜNYA Haberleri  / İHA/Russian Today

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Polonya’nın eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Radoslaw Sikorski'den çarpıcı bir öneri geldi. Sikorski, Ukrayna’ya bağımsızlığını savunabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektiğini belirtti. Bu öneriye Rusya’dan cevap gecikmedi Ukrayna'ya nükleer silah tedarik etme fikrinin ’Avrupa'nın merkezinde nükleer bir çatışmayı kışkırtmak anlamına geldiğini ve bunun bir delilik’olduğunu söyledi.

Polonya’nın eski Savunma ve Dışişleri Bakanı olan ve şu an Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Radoslaw Sikorski, Ukrayna’ya yeniden bağımsızlığını kazanabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektiğini söyledi. Rusya’dan bu öneriye cevap gecikmedi. Rusya Devlet Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin, Ukrayna'ya nükleer silah tedarik etme fikrinin "Avrupa'nın merkezinde nükleer bir çatışmayı kışkırtmak anlamına geldiğini ve bunun bir delilik" olduğunu söyledi.

‘RUSYA’NIN NÜKLEER SİLAHLARLA SALDIRMAYA CESARETİ YOK’  

Sikorski, Ukrayna’daki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, "Ukrayna’nın 1994’te Budapeşte Memorandumu’nun imzalanmasından sonra nükleer potansiyelinden vazgeçtiği biliniyor. O zamanlar herkes Ukrayna’nın Sovyet döneminde kurulan sınırlar içinde bağımsız bir ülke olacağını anlamıştı. Ancak Rusya bu Budapeşte Memorandumu’nu ihlal ettiğinden Batı olarak Ukrayna’ya nükleer savaş desteği verme hakkımız olduğuna inanıyorum" dedi.

Rusya’nın nükleer silahlarla saldırmaya cesaretinin olmadığını söyleyen Sikorksi, "Putin’in NATO topraklarına nükleer silahlarla saldırmaya cesaret edeceğini sanmıyorum. Konuşmalar dışında şu anda bu yönde bir hazırlık görmüyorum. Rusya’nın özel olarak hazırlanmış depolarda saklanan birkaç bin taktik savaş başlığı var. İttifaklarımızla durumu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

RUSYA’DAN JET CEVAP

Rusya Devlet Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin, Ukrayna'ya nükleer silah tedarik etme fikrinin "Avrupa'nın merkezinde nükleer bir çatışmayı kışkırtmak anlamına geldiğini ve bunun bir delilik" olduğunu söyledi.

Volodin ayrıca kıdemli Polonyalı diplomatın ruh sağlığını sorgulayarak "bir psikiyatrist tarafından muayene edilmesi" gerektiğini söyledi.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/Russian Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...