Rusya-Ukrayna savaşında görülmemiş taktik: Karton bardakta el bombası uçurdular

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Rusya-Ukrayna savaşında görülmemiş taktik: Karton bardakta el bombası uçurdular

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi devam ediyor. Bölgede devam eden çatışmalarda teknolojiden ve teknolojik silahlardan da faydalanılıyor. Rusya Ukrayna’da cephe hattını drone’a bağlanmış el bombası ile bombalıyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişiminde bölge çok sayıda çatışmaya sahne oldu. Çatışmaları durdurmak için Rusya’ya yönelik yaptırımlar ise karşılıksız kaldı. İki ülke de savaşta teknolojiden faydalanıyor. Rusya Kiev’de geri püskürtülmesinden sonra bölgede daha hızlı ilerlemek için son teknoloji tanklarını da savaş meydanına sürdü.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında ise son olarak kullandığı yeni savaş strateji şaşırttı. Rus güçleri, drone üzerine bağlanmış bir karton kahve bardağına pimi çekilmiş şekilde el bombası yerleştirdi.

ÜRETİCİ FİRMA SATIŞINI YASAKLADI

Ukraynalı general cephe hattını bu şekilde bombalamaya çalışan Rusların bu taktiğinin taktiğin başarısız olduğunu söyledi. Çünkü çok yüksekten uçamayan bu dronelar havada kolayca etkisiz hale getiriliyor.

45 dakika 15 km hızla uçabilen droneların üreticisi firma ise ürünü askeri kullanım endişesinden dolayı Rusya ve Ukrayna’ya satışını nisan ayında yasaklamıştı.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...