Kremlin'den Putin'in sağlık durumuna ilişkin flaş açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: SkyNews
Kremlin'den Putin'in sağlık durumuna ilişkin flaş açıklama

DÜNYA Haberleri  / SkyNews

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Bir süredir sağlık sorunu olduğuna yönelik söylentiler ile anılan Putin’in ‘son derece’ sağlıklı olduğunu bir örnekle açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Rus liderin sağlık durumuna ilişkin neredeyse her gün spekülasyonlar ortaya çıktı. Ancak Dmitry Peskov, NBC News'e yaptığı açıklamada, “Dün öğleden sonra aslında hokey oynadığını söyleyebilirim” diyerek Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in gizli bir tıbbi hastalığa yakalanmış olabileceğine dair söylentileri yalanladı.

Gözlemciler, Rus liderin toplantılar sırasında nasıl göründüğü hakkında pek çok bilgi toplamaya çalışıyor. Şimdiye kadar Putin’in hafif topalladığına, zaman zaman titreme nöbetleri geçirdiğine, yüzünde bir acı ifadeyle masayı tuttuğuna dair onlarca haber yayınlandı. Hatta yüzünün şişik olduğunu ve bu nedenle steroid (ilaç) kullandığını ileri sürenler de oldu. 

Dmitry Peskov, Putin’in sağlığıyla ilgili söylentileri gülünç olarak nitelendirdi ve ölümcül hastalığa yakalandığına yönelik iddiaları reddetti. Putin'in sözcüsü, Rus liderin sağlığıyla ilgili yaygın spekülasyonları dağıtmak için geçen hafta St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'ndaki uzun konuşmasına da işaret etti. Putin'in bir panel tartışmasına katılmadan önce üç buçuk saat konuştuğunu hatırlattı. Peskov, “Sağlıksız bir adam böyle bir performans sergileyebilir mi, bir düşünün” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: SkyNews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...