Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Andersson'dan muhtıra açıklaması: Yüzde yüz arkasındayız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Andersson'dan muhtıra açıklaması: Yüzde yüz arkasındayız

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO zirvesi sonrası imzalanan muhtıraya ilişkin Türkiye ile yapılan anlaşmanın yüzde yüz arkasında olduklarını söyledi.

NATO Liderler Zirvesi’nin kapanış oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onayına karşılık imzalanan muhtıra için 'Zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir.' açıklamasında bulunurken muhtıranın uygulanmasını takip amacıyla da daimi bir mekanizma kurulacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yönelik terör propagandalarının engellenmesi konusunda sağlam garantiler aldığını belirtmişti.

Konuyla ilgili SVD gazetesine açıklama yapan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson da, "Türkiye ile yapılan anlaşmanın yüzde yüz arkasındayız." diyerek verilen sözlerin tutulacağına işaret etti.

Andersson'dan muhtıra açıklaması: Yüzde yüz arkasındayız

Andersson daha önce de Türkiye'nin iade taleplerinin bulunduğunu aktardı ve şunları ekledi:

"ANLAŞMANIN YÜZDE YÜZ ARKASINDAYIZ"

"Tabii ki anlaşmada olan yapılacak. Türkiye daha önce iade taleplerinde bulundu, biz de bunlarla ilgilendik. Bazen sınır dışı ettiğimiz olmuştur, çoğu zaman da olmamıştır. Anlaşmanın yüzde yüz arkasındayız." 

DİPLOMATİK ZAFER

Dünyanın merakla takip ettiği NATO zirvesinin ardından Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile üçlü muhtıra imzalamıştı. İki ülke terör örgütlerine desteğin kesileceğini tahüt ederek, İsveç teröristlerin de iadesini gerçekleştireceklerini bildirmişti.

Türkiye'nin karalı duruşu ile elde ettiği bu kazanım ise İsveç milletvekili Aminah Kakabaveh'i çılgına çevirdi. Karara tepki gösteren Kakabaveh, 'Benim için kara gün' açıklamasında bulunurken Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında gensoru önergesi vermek için çalışmalara başlayacağı tehdidinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...