Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya da ATAK’a talip

Nijerya da ATAK’a talip

DÜNYA Haberleri

Türk savunma sanayii ürünlerinin muharebe sahasındaki başarısı bütün dünya tarafından yakından takip ediliyor. Son yıllarda geliştirilen yerli ve millî ürünler içinde en çok ilgi duyulan ürünlerin başında ise TUSAŞ tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk taarruz helikopteri T129 ATAK geliyor.

SELÇUK BÖKE | ANKARA

Daha önce Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’e ihraç edilen ATAK, bu defa Afrika yolcusu. ATAK helikopterini yeni taliplisi Nijerya olurken, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından TBMM’de yapılan sunumda Nijerya ile imzalanan savunma işbirliğine dikkat çekildi. Sunumda “Nijerya’yla ciddi bir savunma sanayii iş birliği potansiyelimiz var. Afrika’daki ülkelerle özellikle geçtiğimiz yılda savunma sanayii alanında, ihracatı anlamında ciddi yol katettik. Nijerya’da da çok ciddi bir potansiyel görüyoruz. Geçen yıl iki adet OPV (deniz karakol gemisi) ihracatı oldu ve şu anda da özellikle ATAK helikopterleri konusunda da ciddi bir ihracat imkânı var. Hâlihazırda tabii ki iş birliği temaslarımız devam ediyor ” değerlendirilmesi yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...