ABD'den Rusya'ya nükleer silah uyarısı: Boşboğazlık etmeyi bırak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Rusya'ya nükleer silah uyarısı: Boşboğazlık etmeyi bırak

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya-Ukrayna savaşı hız kesmeden sürerken Rusya Lideri Viladimir Putin'in nükleer silahları devreye sokacağı iddiası dünya genelinde endişeye neden oldu. Rusya'dan konuya ilişkin gelen kafa karıştırı mesajların ardından ABD Rusya'yı 'Boşboğazlık etmeyi bırak' diyerek uyardı.

Rusya-Ukrayna savaşının 8. ayında Rusya lideri Viladimir Putin'in kısmi seferberlik açıklamasının ardından nükleer silahların da devreye gireceği iddiası tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı.

Rusya iddiaları reddetse de dün BM'de açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Hangi durumlarda nükleer kullandığımız belli, açın okuyun' diyerek devlet doktirinlerini işaret etmişti. Konusun uzamasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'ya "Nükleer silahlar hakkında boşboğazlık etmeyi bırak" mesajı gönderdiklerini bildirdi.

RUSLARA KARŞI GAYET NET OLDUK

ABD'nin CBS televizyonunda yayımlanan "60 Minutes" programına röportaj veren Blinken, Washington yönetiminin Moskova'ya özel bir mesaj gönderdiğine dair iddiaları doğruladı.

Blinken,"Nükleer silahlar hakkında boşboğazlık etmeyi bırakması için hem alenen hem de özel olarak Ruslara karşı gayet net olduk." ifadelerini kullandı.

Nükleer silah kullanımına atıfta bulunan Blinken, "Bunun yıkıcı sonuçları olabileceğini Moskova'nın bizden duyması ve bilmesi oldukça önemli. Biz de bunu gayet açık olarak ortaya koyduk." dedi.

Blinken, herhangi bir nükleer silahın kullanımının, bunları kullanan ülke de dahil birçok kişi için feci sonuçları olabileceğinin altını çizdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...