MEB 8 Aralık 2013 Ehliyet Sınav sonuçları burada, ehliyet sonuç

MEB 8 Aralık 2013 Ehliyet Sınav sonuçları burada, ehliyet sonuç

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları açıklandı

8 Aralık MEB Ehliyet sınav sonuçları TC No ile bu sayfadan öğrenebilirsiniz. İşte 08.12.2013 Ehliyet Sınav Soruları ve Ehliyet Sınav sonuçları sorgulama sayfası... Bu Yıl MEB Eğitek tarafından son defa gerçekleştirilen sürücü kursu sınavı (MTSAS) 8 Aralık 2013 tarihinde yapıldı. 08.12.2013 Ehliyet Sınav Soruları sınav'dan üç gün sonra açıklandı. Tüm adayların gözü Ehliyet Sınav Sonuçlarında iken, MEB 28 Aralık 2013 Ehliyet sınav sonuçları da açıkladı. İşte Ehliyet Soruları ile Ehliyet Sınav Sonuçları sorgulama ekranı ve Ehliyet Sınavı hakkında tüm bilgiler...08.12.2013 Ehliyet Sınavı Soruları 10 Aralık Salı günü açıklandı. 28 Aralık 2013 ehliyet sınav sonuçları ise 16 Aralık 2013 Pazartesi günü açıklandı. ÖNEMLİ NOT: Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (06500)Teknikokullar - ANKARA nbsp; nbsp; adresine yapılabilecektir. İtirazların incelenmesi için aday tarafından; T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat/ANKARA Şubelerinden herhangi birine, 'Kurumsal Tahsilât Programı' aracılığıyla 10 TL (On TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.
Yeni Ehliyet Özellikleri
Kimlik kartı ile vatandaş farklı belge, kart taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek. T.C. Kimlik No uygulamasında olduğu gibi tek kart-tek şifre dönemine geçilecek. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. E-Devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartı ile erişilebilecek
Uzmanlar, yeni kartın, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik sunacakları hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi en aza indireceğini, kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetiminin kolay ve güvenli bir şekilde yapılacağını belirtiyorlar. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve malî kayıpların (sosyal güvenlik, sağlık, sigorta, bankacılık gibi) asgariye ineceğini ifade eden uzmanlar, sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle de e-Devlet hizmetlerinin niteliğinin ve sayısının artacağını kaydediyorlar. Her yıl olduğu gibi bu senede yılda 7 kez Ehliyet Sınavı yapılmaktadır. Ehliyet sınavında Teorik ve Pratikolmak üzere iki gruptan oluşmaktadır. Teorik kısım 3 bölümden oluşur ve bunlar Trafik, İlk Yardım ve Motor Bilgisinden oluşmaktadır. Bu bölümlerden toplam soru ve süre miktarı değişmektedir. nbsp;
• A1 – A2 ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (20), Motor ve Araç Tekniği (10) toplamda 45 soru sorulmakta ve 60 dakika süre tanınmaktadır.
• B ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (25), Motor ve Araç Tekniği (20) toplamda 60 soru sorulmakta ve 75 dakika süre tanınmaktadır.
• C – D – E ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (25), Motor ve Araç Tekniği (20) toplamda 60 soru sorulmakta ve 75 dakika süre tanınmaktadır.
• F – G ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (20), Motor ve Araç Tekniği (15) toplamda 50 soru sorulmakta ve 65 dakika süre tanınmaktadır.
• H ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (25), Motor ve Araç Tekniği (0) toplamda 40 soru sorulmakta ve 50 dakika süre tanınmaktadır.
Ehliyet Belge Sınıflandırması
nbsp;• A1 Motorlu Bisiklet
• A2 Motosiklet
• B Otomobil, Minibüs, Kamyonet
• C Kamyon
• D Çekici
• E Otobüs
• F Lastik Tekerlekli Traktör
• G İş Makinesi Türünden Motorlu Araçlar
• H Hasta ve Sakatların Kullanabilecekleri Özel Tertibatlı Motosiklet veya Otomobiller.


EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...