Afganistan'a NATO'dan 'Güvenlik Anlaşlması' uyarısı

Afganistan'a NATO'dan 'Güvenlik Anlaşlması' uyarısı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Anders Fogh Rasmussen,Afganistan'ın ABD ile İkili Güvenlik Anlaşması'na imza atmaması halinde, bu ülkede NATO gücü konuşlandırılmayacağı uyarısında bulundu

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan'ın ABD ile İkili Güvenlik Anlaşması'na imza atmaması halinde bu durumun planlanan desteği riske atacağını söyledi. Geleneksel Afgan meclisi Loya Jirga'nın ABD ile İkili Güvenlik Anlaşması imzalanmasına destek vermesinden memnuniyet duyduğunu söyleyen Rasmussen, anlaşmanın vakitli imzalanmasını umduğunu söyledi. Rasmussen, "2014 sonrası Afgan güçlerine eğitim verme, tavsiyede bulunma ve destek olma amaçlı NATO önderliğindeki misyonun konuşlandırılması için gerekli yasal çerçevenin oluşturulması önemli olacak" dedi.NATO, Afganistan'ın ABD ile İkili Güvenlik Anlaşması'nı imzalamasına büyük önem veriyor. Afganistan, ABD ile anlaşamazsa, NATO'nun da bu ülkeyle yapacağı anlaşma riske giriyor. NATO, Afganistan'da "danışma, eğitim ve destek amaçlı" güç bulundurmak istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...