Önder Aytaç neden gözaltına alındı? İşte sebebi

/ Kaynak: İHA
Önder Aytaç neden gözaltına alındı? İşte sebebi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye toplantısının dinlenme skandalıyla ilgili tahmin yürüten Önder Aytaç ve Mehmet Baransu gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanlığı Güvenlik Toplantısının dinlenmesinden haberi olduğu iddia edilen Önder Aytaç, gözaltına alındı. Daha önce katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı Güvenlik Toplantısının dinlenmesinden haberi olduğu iddia edilen Önder Aytaç, gözaltına alındı.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan canlı yayın programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını iddia etmişti.

Ayrıca Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı bildirildi. Hakkında yakalama kararı bulunan bir diğer gazeteci Emre Uslu ise, şu anda Brüksel'de olduğu için gözaltına alınamadı. Emre Uslu, gözaltılardan yaklaşık bir hafta önce Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmişti. Sosyal medyada akkındaki "operasyondan kaçtığı" iddialarına "Seçimler için geri deöneceğim" şeklinde karşılık vermişti.

ÖNDER AYTAÇ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra devlet bursu ile Birleşik Krallık'da Hull Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora eğitimini tamamladı. Polis Akademisi'nde öğretim üyeliğinin yanı sıra dekan yardımcılığı görevlerini yaptı. Gazi Üniversitesi'nde 4 senedir öğretim üyeliği görevi yapmakta ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da bakan danışmanlığı görevini gerçekleştirmektedir. Yayımlanmış 6 kitabı ve 100 kadar makalesi vardır. Daha önceden The New Anatolian gazetesinde köşe yazarlığı yaptıktan sonra şuan Taraf gazetesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda Emniyet amiri olan Emre Uslu ile birlikte Apoletika adlı köşede köşe yazarlığı görevini yapmaktadır. Zirve Üniversitesi'nde Misafir Öğretim üyesi olarak Siyasal İletişim dersi vermektedir.
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...