Polistan göçmene dayak

Polistan göçmene dayak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fransa'ya sığınmaya çalışan göçmenlerin polis tarafından tekme-tokat dövüldüğünü gösteren video ülkeyi karıştırdı

Fransız polisinin, ülkelerine sığınmaya çalışan göçmenleri dövdüğünü gösteren video kaydı, ülke gündemine oturdu. Fransa'nın liman şehri Calais'de çekilen ve polisin yaptığı kötü muameleyi ortaya koyan görüntüler büyük tepkiye sebep oldu. Uzaktan çekilen iki dakikalık görüntüde, bir kamyonun gizli bölümünde İngiltere'ye gitmeye çalışırken yakalanan kaçak göçmenler polis tarafından yere yatırılıp tekmelenerek dövülüyor. Kamuoyundan gelen yoğun eleştiri üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, olayı araştırmak için polis müfettişlerini görevlendirdi. Emniyet yetkilileri, şiddetin sorumlularının hiçbir hoşgörü gösterilmeden cezalandırılacağını bildirdi. Video kaydının Calais Göçmenleriyle Dayanışma Grubu tarafından basın organlarına verildiği bildirildi. Fransa'nın en büyük kaçak göçmen kampı liman şehri Calais'de bulunuyor. Şehir ayrıca Avrupa'dan İngiltere'ye geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır kapısı olarak biliniyor. Diğer taraftan, bu şehirdeki kaçak göçmen kampının şartları sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor. Bölgedeki göçmenler kendi kurdukları derme çatma baraka ve çadırlarda hayatlarını sürdürüyor. Avrupa Konseyi geçen ay yayımladığı raporda, Calais şehrinde sayıları iki bini aşan kaçak göçmenlerin şartlarının iyileştirilmesi konusunda Fransa'yı uyarmıştı.
İngiltere yan çiziyor
İngiltere, AB'nin mültecilerin birlik ülkelerine eşit dağıtılması fikrine mülteci sayısını arttıracağı gerekçesiyle karşı çıktı. İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Akdeniz'de kurtarılan?kaçak?göçmenlere AB ülkelerinde oturum verilmesi yerine kendi ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini söyledi. Akdeniz'deki kaçak göçmen probleminin giderek büyüyen bir sıkıntı olduğunu vurgulayan İngiliz Bakan, "Bu problemle ilgili Avrupa'dan net bir müdahale talep ediliyor. Çeteler insanların çektiği ıstıraptan fayda sağlıyorlar. Bu sebeple İngiltere bu mecburi yeniden yerleştirme sistemine dahil olmayacaktır. Ekonomik sebeplerden dolayı gelmeyi planları teşvik etmemeliyiz. Göçmenlerin Avrupa genelinde mecburi olarak yerleştirilmeleri çağrısına karşı duracağız ve durmalıyız" ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...