Myanmar'ı Arakanlılar için uyardı

Myanmar'ı Arakanlılar için uyardı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Obama, Myanmar'ın demokrasiye geçiş sürecinde başarılı olmak istiyorsa Arakanlılara karşı uyguladığı ayrımcılığı sona erdirmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Myanmar'ın demokrasiye geçiş sürecinde başarılı olmak istiyorsa Arakanlı Müslümanlara karşı uyguladığı ayrımcılığı sona erdirmesi gerektiğini söyledi. Beyaz Saray'a davet edilen bir grup genç Güneydoğu Asyalı ile buluşması sırasında bir katılımcının sorusu üzerine Obama, ABD olarak şu an odaklandıkları hususun, insan ticaretine maruz kalan ve açık denizde çok tehlikeli bir vaziyette mahsur kalanların yeniden yerleştirilmesi olduğunu ifade etti. ABD'nin de bir grubu ülkelerine alacağını belirten Obama, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlar dahil azınlık grupların korunmasını sağlamaya önemli miktarda yatırım yaptıklarına değinerek, bu konunun nihayetinde geleceğin demokrasisi için büyük bir test olacağını sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...