LGS ve YKS, Kabine’nin gündeminde

LGS ve YKS, Kabine’nin gündeminde

EĞİTİM Haberleri

Bilim Kurulunun tavsiyelerine göre sınav tarihleri yeniden şekillenebilir. Turizmciler, sınavların yaz ortasında yapılmamasını istiyor.

 Damla Peker ANKARA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısının ana gündem maddesi korona virüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler ve alınan önemlerin yansıması olacak. Toplantıda, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının (YKS) tarihlerinde yapılacak değişiklikler de masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün telekonferans yöntemiyle kabine üyelerini toplayacak. Toplantıda, bakanlar, korona virüsle mücadelede yaptıkları çalışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatacak. Ramazan Bayramı sonrasında sektör sektör normalleşme sürecinin nasıl olacağı da detaylarıyla görüşülecek.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda yapacağı sunumda 30 Mart’tan bu yana ilk kez 2 binin altına düşen vaka sayıları ile 2 katına çıkan iyileşme oranlarını değerlendirecek. Bakan Koca, ayrıca, muhtemel bir ikinci dalga riskine karşı yapılması gereken hazırlıkları da anlatacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise hafta sonunun 1 Mayıs ile birleştirilmesiyle 3 günlük sokağa çıkma yasağının sonuçları hakkında bilgilendirme yapacak.
TARİHLER NETLEŞECEK
Toplantının diğer bir gündem maddesi ise LGS ve YKS tarihleri olacak. Kamuoyunda 7 Haziran’daki  yapılacak LGS’nin ve 25-26 Temmuz’daki YKS’nin tarihlerinde değişikliğe gidileceği konusu tartışmalara neden oldu. YKS’nin tarihinin öne çekileceği de konuşuluyor. Bu konu turizmcilerin de gündeminde. Özellikle yabancı turist sayısında pandemi etkisiyle önemli ölçüde azalma yaşanacağı, sektör açısından yerli turistin önem kazandığı, bu nedenle Temmuz ve Ağustos aylarında herhangi bir sınavı istemedikleri ifade ediliyor.
SENARYOLAR MASADA
Toplantıda, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ışığında tüm bakanlıkların görüşü alınarak sınav tarihleri yeniden konuşulacak. Özellikle öğrencilerin sınava nasıl gireceği, sınıfta kaç öğrenci olacağı, aralarındaki mesafe durumu, öğretmenlerin bilgilendirilmesi gibi durumlar değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...