Ek yerleştirme açıklandı bir 'Hacettepe' boş kaldı

Ek yerleştirme açıklandı bir 'Hacettepe' boş kaldı

EĞİTİM Haberleri

İlk tercihlerde yerleşemeyen üniversite adaylarının yakından takip ettikleri YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından duyurulan sonuçlarla birlikte sayısal veriler de paylaşıldı.

MAHMUT ÖZAY

Ek yerleştirmeye başvuruda bulunan 87 bin 310 adayın 47 bin 537'i ön lisans, 18 bin 128'i lisans olmak üzere 65 bin 665 aday bir yükseköğretim programına yerleşerek yükseköğretime dâhil oldu. Devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri ve KKTC'deki üniversiteler toplamında 53 bin 163 kontenjan boş kaldı. Hacettepe Üniversitesinin öğrenci sayısı 51.589, Cumhuriyet Üniversitesinin öğrenci sayısı ise 53.940... YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 5-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim'de gerçekleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...