Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB'den eğitime dev bütçe: 10 bin okul için 3 milyar lira

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MEB'den eğitime dev bütçe: 10 bin okul için 3 milyar lira

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi'ni hayata geçiren MEB, bir yıl içinde 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfı açacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için gerekli bütün hazırlıklarını tamamladı. 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi'ni hayata geçiren MEB, proje dâhilinde bir yıl içinde 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfını açmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda 93 yeni anaokulu hizmete alındı, 216 yeni anaokulunun ihalesi tamamlandı, 2 bin 148 yeni anaokulu ise yatırım programına alındı. Ayrıca 7 bin 500 yeni ana sınıfı açılarak eğitime başladı.

"ARALIK SONU İTİBARIYLA BİTİRMİŞ OLACAĞIZ"

Proje ile ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi:

"Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi ile fırsat eşitliğini güçlendirmek ve ilkokullar arası imkân farklılıklarını azaltmayı hedefliyoruz. Projeye mart ayında başladık. Özellikle okul öncesi eğitime erişimi artırma noktasında planlanan takvimin çok öncesinde önemli ilerlemeler sağladık.

Seçilen 7 bin ilkokulun eğitim altyapısını güçlendirme, eğitim ortamlarını zenginleştirme, öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik gelişim destek programlarının planlamasını da tamamladık. İnşallah projeyi aralık ayı sonu itibarıyla bitirmiş olacağız."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...