Dünya birincisinden İhlas Kolejine motivasyon ziyareti

Dünya birincisinden İhlas Kolejine motivasyon ziyareti

EĞİTİM Haberleri

İlk ve ortaokulu İhlas Koleji'nde okuyan Emirhan Kurtuluş, MR görüntülerini işleyip 3 boyutlu sisteme aktaran yapay zekâ geliştirdi Beyin ameliyatını kolaylaştıran sistemle ABD'deki yarışmada dünya birincisi olan Kurtuluş, Stanford Üniversitesi'nden de davet aldı.

Dünya çapında büyük bir başarıya imza atan Emirhan Kurtuluş, beyin ameliyatlarında doktorlara yardımcı olacak yapay zekâ geliştirdi. İhlas Kolejinden yetişen Kurtuluş, çalışmasıyla ABD’deki Stanford Üniversitesinden de burs aldı. İlkokul ve ortaokulu İhlas Kolejinde tamamlayan Cağaloğlu Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Kurtuluş, dün İhlas Koleji Bahçelievler kampüsünde beyin ameliyatlarında çığır açan buluşu hakkında öğrencilere bilgi verdi, YKS öncesi motivasyon konuşması yaptı. Kurtuluş, yaklaşık 3 yıl süren çalışmasıyla MR görüntülerini işleyerek 3 boyutlu sisteme aktaran ve beyin cerrahlarını hastayı nasıl ameliyat etmesi gerektiği konusunda yönlendiren bir yapay zekâ sistemi geliştirdi. Ayrıca artırılmış gerçeklik gözlüğüyle cerrahların hasarlı beyni görmesini ve ameliyat öncesi prova yapabilmelerini de sağlayan Kurtuluş, çalışmasıyla ABD’de düzenlenen Regeneron International Science and Engineering Fair’de biyomedikal mühendisliği alanında dünya birincisi oldu. Stanford Üniversitesinde tam bursla okuma hakkı da kazanan Kurtuluş, aralık ayında gerçekleşecek olan Nobel ödül törenine de davet edildi. Kurtuluş “Projeye 10’uncu sınıfın ortalarına doğru başladım. Yaklaşık 3 yıl uğraştım. 3 bin 500 saatin üzerinde emek verdim. Stanford Üniversitesinden kabul aldım. Daha sonra ise ülkeme dönüp vatanıma hizmet etmeyi planlıyorum” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...