Binali Yıldırım, 'Başkanlık koltuğu için hevesli çok'

- Güncelleme:
Binali Yıldırım, 'Başkanlık koltuğu için hevesli çok'

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanı, İstanbul ya da İzmir'de belediye başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna 'Heveslisi çok. Benim iyi-kötü bir işim var' dedi.

Slaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul ya da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soruları 'Beni göndermeye çalışıyorsunuz" diye esprili bir dille cevapladı. Önceki akşam gazetelerin Ankara temsilcilerine verdiği iftar yemeğinin ardından bahçe sohbeti yaptı. Yıldırım, kendisine yöneltilen, "Gelecek sene iftarı Boğaz'da mı (İstanbul) Kordon'da mı (İzmir) yapacaksınız" sorusuna, "Başkanlık için çok hevesliler var, benim iyi-kötü bir işim var" diye konuştu. Eğilim yoklamalarının hatırlatılması üzerine de, yine espri yaparak, "Herkes eğilecek, kolay mı eğilmemek, vatandaştan oy almak için on takla atıyoruz" dedi. Ekim ayında İstanbul-Ankara arasındaki ulaşım süresini 3.5 saate indirecek YHT uçak seferlerinin uçak seyahatlerini azaltıp azaltmayacağına ilişkin soruya Yıldırım, "Bence yolcu sayısı tümden artacak. Çünkü hareket olgusu artacak. Avrupada kişi başı yıllık ortalama sefer 200 iken bizde 20 civarında. Yıllar içinde özel araba sayısı bunca arttı, otobüs seferleri azaldı mı? Trenin de, otobüsün de, uçağın da yolcusu olacak" dedi. Yıldırım, Haydarpaşa projesiyle ilgili bir soruya da "Haydarpaşa projesi 2006'da başladı. Tartışma dönüp dolaşıp gar binasına kilitleniyor. O bina yerinde kalacak. Raylar da kalacak. Belki nostaljik tren seferleri yapılabilir. Zaten yapı başka şeye de müsait değil" diye cevap verdi. Dev gurur ihalelerinin tümünün açılışının 29 Ekim olmayacağını da söyleyen Yıldırım, "Aynı günde Marmaray'ı mı, hızlı treni mi, metroyu mu açacaksınız?" dedi.

İnternette en serbest ülkeyiz
Bakan Binali Yıldırım, son günlerde Twitter'da sahte hesaplar ve internet kullanımıyla ilgili de şunları söyledi: Türkiye dünyada internet kullanımı en serbest ülkedir. Bütün dünyada sorunlar var. ABD dışındaki ülkelerde bir düzenlemeye ihtiyaç var. Biz de bunu söylüyoruz. 'vaay yasak getiriyorsunuz' deniyor. Gezi olaylarında alanın nasıl olumsuzluklarla kullanılacağını gördük. Geziye katılan bir şahsiyet bile 'ben mahvoldum' diye şikayetçi oldu. Yoksa biz, 'Efendim Gezi'de hükümete karşı örgütlendiler' diyerek harekete geçelim gibi bir anlayışında değiliz, bu akla ziyan olur. Sahte hesaplar büyük sorun. Benim hesabım yok ama birileri açabiliyor. Yumurta kafa denilen hesaplar bütün dünyada sorun. Sanatçılar, siyasetçiler adına böyle çok hesap var. BTK bile kendi adına açılan hesabı kapatmak için 1.5 yıl uğraştı. Takipçi ve reteweet ile para kazanan şirketler var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...