Yeni moda 'tiny house': 1 milyon TL'ye şehirden ve depremden uzak mobil kasabalar

- Güncelleme:
Yeni moda 'tiny house': 1 milyon TL'ye şehirden ve depremden uzak mobil kasabalar

Ekonomi Haberleri

Deprem korkusu küçük mobil evlere ilgiyi artırdı. Green Life şirketinin satış temsilcisi Hülya Yıldırım “1 milyon TL gibi bir ücrete doğa ile iç içe, güvenli bir hayat imkânı sunuyoruz. Çok ilgi var. Aidatlar uygun, projelerimizde sosyal imkânlar geniş” dedi.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Doğal hayat ile iç içe olmak isteyenlerin tercihi ‘Tiny House’ tabir edilen küçük mobil evlere deprem sonrası ilgi daha da arttı. İmarsız arsaya bile kurulabilen bu konsept, site ve köy hayatına evrilmeye başladı. Mobil evlerin satışını yapan Green Life Satış Temsilcisi Hülya Yıldırım “Her gün onlarca kişi projelerimizi görmeye geliyor. Özellikle deprem felaketi sonrasında telefonlarımız susmaz hâle geldi. İlgi çok fazla. Şirket olarak gelen talebe bağlı olarak ardı ardına yeni projelerimizi açıklıyoruz. Ağırlıklı müşterilerimiz arasında; avukatlar, doktorlar, pilotlar, emekliler ve genç çiftler var” dedi.

ARSA FİYATLARI UYGUN

Arsa fiyatlarının 300 ile 350 bin liradan başladığını ifade eden Yıldırım “Bugün itibarıyla 10’a yakın projemiz mevcut. Bazılarında hayat başladı. Projelerimizde 100 arsa olan da var, 250 üzerinde arsa olan da… Fiyatlarımız projeye göre değişiklik gösteriyor. Minimum 300 binden (lansman fiyatı) başlıyor diyebiliriz. Bu yalnızca arsa ücreti. Bunun üzerine Tiny House evinizi siz yaptırıyorsunuz. Ayrıca 100 bin lira kadarda peyzaj ücreti var. Bu size kalmış bir durum. Süs bahçesi, çitler, çimler vs. vs. gibi birçok alternatif var. Bahçenizi nasıl isterseniz ona göre dizayn edebilirsiniz” diye konuştu. 

Yeni moda 'tiny house': 1 milyon TL'ye şehirden ve depremden uzak mobil kasabalar

AİDATLAR 500 LİRA

Site aidatlarının 500 lira ile 700 lira arasında değiştiğini dile getiren Yıldırım şunları kaydetti: Büyük bir kompleks gibi düşünebiliriz. Güvenliği, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, havuzları gibi birçok sosyal alan mevcut. Burada bir yaşam merkezi imkânı tanıyoruz” ifadelerini kullandı. Su kullanımının ücretsiz olduğunu anlatan Yıldırım “Elektriği ise kullandığınız kadar ödüyorsunuz. Doğalgaz ve Wi-Fi gibi imkânlar yok, zaten sistemin amacı da bu, doğal yaşam… 

“İSTERSENİZ SATABİLİRSİNİZ”

Tiny House evler için anlaşmalı şirketler ile çalıştıklarını söyleyen Yıldırım “500 bin liradan başlayıp, 900 bin liraya kadar çıkıyor. Size kalmış, büyük bir ev de yaptırabilirsiniz. Arsalarımız Tiny House konseptine uygun olması sebebiyle imarsız. Burada kooperatif mantığı ile tapu sahibi oluyorsunuz. Öte yandan projelere ilgi fazla olması nedeniyle bir süre sonra satmak istediğinizde mutlaka müşteri bulabiliyorsunuz. Arsa ve Tiny House’un minimum maliyeti 1 milyon TL’yi buluyor. Bu fiyata doğa ile iç içe ve depremden uzak bir hayat sürmek mümkün” dedi.

SOSYAL İMKÂNLARI VAR

Hülya Yıldırım proje hakkında şu bilgileri verdi: Site formatında projeler üretiyoruz. Bu arsalarda tek değilsiniz, her projemizde 100-150 arasında Tiny House arsası var. Arsa fiyatlarımız 350 bin liradan başlıyor. 200 metrekarelik bir arsayı alıyorsunuz. Ancak bu arsalar imarsız. O sebeple fiyatları uygun. Kendi Tiny House evinizi yaptırıp bu arsaya koyabiliyorsunuz. Tiny House fiyatları da 500 bin liradan başlıyor. Projelerin için, çocuk parkları, peyzaj alanları, havuzlar, spor alanları, güvenlik gibi bir sitede olması gereken her imkân var. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...