'Kanal İstanbul projesinin finansmanı hayalimdir'

Düzenleyen:
'Kanal İstanbul projesinin finansmanı hayalimdir'

Ekonomi Haberleri

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Nasıl ki 3. Köprü, 3. Havaalanı, Kıbrıs Barış Suyu gibi mega projelere destek verdiysek, Kanal İstanbul gibi millî projeye de destek olmak benim hayalimdir.

Çünkü bu, tarihi değiştirecek özellikleri içinde barındıran bir proje. Hayata geçirildiğinde Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan Haliç’e indirmesine benzer tarihî bir etkisi olur. Proje teknik açıdan yapılabilir olduktan sonra finansman sağlanabilir” dedi. Özel sektörün son yıllarda önemli atılımlar içerisinde olduğunu ve bayındırlık hizmetlerini imal edecek güçte bulunduğunu ifade eden Ateş, devletin de üçüncü ayak olarak devreye girmesi hâlinde, bu projelerin hızlıca devreye alınabileceğini söyledi. Ateş, “Devlet eskiden olduğu gibi muhtaç değil. Devlet, ekonomisini düzeltti ve çok güçlü. Ekonomik büyüme yüzde 4’ler civarında sağlanabilir ve enflasyon düşerse, bu konjonktürde Türkiye olumlu ayrışır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...