AVM’lerde metrekare başına kira bedeli 325 lira oldu

AVM’lerde metrekare başına kira bedeli 325 lira oldu

EKONOMİ Haberleri

JLL Türkiye’nin Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu’na göre 2018, kurun etkisiyle kira kontratlarının yabancı para birimlerinden TL’ye çevrilmesinin damga vurduğu bir yıl oldu.

2018’de giyim ve deri-ayakkabı sektörleri reel bazda ciro düşüşü yaşarken, outlet konseptli ve hipermarketli AVM’ler geçtiğimiz yılın iyi performans gösteren sektörleri olarak ön plana çıktı. Birincil kira rakamı ise metrekare başına ortalama 325 TL olarak hesaplandı. Rapora göre bu yıl yeni alışveriş merkezi projelerinin sayısında düşüş beklenirken mevcut alışveriş merkezlerinde kiralamaların artması öngörülüyor.

OFİSLERİ ÇİNLİLER KİRALADI
Rapora göre A sınıfı ofisler için birincil kira metrekare başına aylık 25 USD ve 130 TL olarak gerçekleşti. Ataşehir, Seyrantepe ve Ayazağa gözde ofis merkezleri olurken en fazla Çinli şirketler kiralama yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...