IVECO otobüsleri Sakarya’da üretilecek

Düzenleyen:
IVECO otobüsleri Sakarya’da üretilecek

EKONOMİ Haberleri

Otokar, CNH Industrial N.V çatısı altında faaliyet gösteren küresel otobüs üreticisi IVECO Bus ile IVECO Bus markalı otobüslerin Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında üretilmesine yönelik anlaşma imzaladı.

Anlaşma kapsamında Otokar, IVECO Bus’ın uluslararası pazarlara hitap eden mevcut otobüslerinin yanı sıra Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya’daki pazarlara yönelik geliştirilen otobüs modelinin de üretimini Türkiye’de yapacak. FPT Industrial’ın motorları ile güçlendirilecek ilk modellerin üretiminin 2021 yılı içinde yapılması planlanıyor. 
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Sakarya’daki fabrikada IVECO Bus otobüslerinin üretimini yapacaklarını belirterek “Bu üretim ve tedarik anlaşmasını, uzun soluklu bir iş birliğinin çok önemli ve stratejik bir ilk adımı olarak değerlendiriyoruz” dedi. CNH Industrial Global Otobüs Bölüm Başkanı Sylvain Blaise de  iş birliği kapsamında FPT Industrial bünyesinde geliştirilmekte olan güç paketinden de faydalanılacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...