Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ, 1 milyonuncu evi 7 Temmuz'da teslim edecek

TOKİ, 1 milyonuncu evi 7 Temmuz'da teslim edecek

EKONOMİ Haberleri

Sosyal devlet anlayışıyla 2003'ten bugüne evi olmayan dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vadelerle ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1 milyonuncu konutunu sahibiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

2003'ten bugüne kadar 1 milyon konut inşa eden başkanlık, 5 milyonu aşkın vatandaşa ev sağladı. Bu kapsamda TOKİ, 1 milyonuncu anahtarı, 7 Temmuz Çarşamba günü Ankara Sincan'da düzenleyeceği törenle sahiplerine teslim edecek. 1 milyonuncu konut anahtarının, törene katılımı planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi öngörülüyor.

Törende ayrıca Giresun Bulancak, Denizli Bozkurt, Konya İmrenler, Diyarbakır Sur, Kocaeli Dilovası, Burdur Karamanlı ve Kars Sarıkamış’taki 7 bölgedeki TOKİ projelerinde de anahtar teslimi planlanıyor. TOKİ 19 yılda; 1.276 okul, 201 öğrenci yurdu, 21 üniversite binası, 268 hastane, 97 sağlık ocağı, 19 stadyum, 993 spor salonu, 840 cami, 285 kamu hizmet binasının aralarında bulunduğu toplam 24 bin 503 sosyal donatı inşa etti, 192 millet bahçesini de yapıyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...