Gemi inşa sektörü Eximbank’la yelkeni şişiriyor

Gemi inşa sektörü Eximbank’la yelkeni şişiriyor

EKONOMİ Haberleri

Türk Eximbank’ın Yurt Dışı Teminat Mektubu Programı kapsamında, müteahhitlik ve gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren firmalar ihracat atağına kalktı.

Program kapsamında ilk defa gemicilik sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın teminat mektubu sorunu giderilerek, gemi ihracatı yapması sağlandı. Söz konusu programdan yararlanan Cemre Marin Endüstri AŞ, Norveç’e balıkçı gemisi ihracatı gerçekleştirdi. Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, yurt dışı teminat mektubuyla firmaların, geçici, kesin ve avans teminat mektubu ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını, programla Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyaya gerçekleştirilen gemi inşa sektörü ihracatının 2 milyar dolar seviyesinin üzerine ulaşmasına katkı sunmayı amaçladıklarını bildirdi.

HACİM 2 KAT ARTABİLİR
Cemre Marin Endüstri AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özeroğlu da teminat mektuplarına Avrupa bankası teyidi eklenmesinde yaşadıkları sorununun yeni kontratlar imzalamalarını engellediğini ve birçok talebin diğer Avrupa ülkelerindeki tersanelere kaydığını söyledi.
Özeroğlu, “Bu bir ilk. Biz artık bu programla gemi inşa sektörü olarak ihracat hacmimizi 2 kat artırabiliriz” dedi. Salgın nedeniyle duran yatırımların yeniden hareketlendiğini, sektörün çevreye duyarlı ve yeni teknoloji gemilerde uluslararası arenada gün geçtikçe söz sahibi olduğunu bildiren Özeroğlu, Türk tersanelerinin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğine işaret ederek, “Bu paket sektöre çok büyük ivme kazandıracak ve ülkenin ihracat kazanımları da artacak. Türk Eximbank programıyla birlikte yurt dışındaki birçok işi çok daha rahat Türkiye’ye getirerek gemi ihracat hacmimizi artırabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...