Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye beklenenden hızlı büyüyecek

Türkiye beklenenden hızlı büyüyecek

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin yüzde 21,7 ile rekor kıran 2. çeyrek büyüme rakamlarının açıklanmasından sonra uluslararası kuruluşlar 2021 büyüme tahmininde yeni revizyonlara gitti.

Geçtiğimiz aylarda Dünya Bankası, IMF, Fitch gibi kuruluşlar yüzde 3 olarak belirledikleri tahminlerini yüzde 6,5’lere kadar yükseltmişti. Dün de Moody’s Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 5’ten 6’ya çıkardı. ABD’nin büyük yatırım bankalarından JPMorgan ve Goldman Sachs da Türkiye’nin 2021 yılı büyüme performansına ilişkin tahminlerinde yukarı yönlü revizyona gitti. JPMorgan, Türkiye için 2021 büyüme tahminini güçlü iç talep ve ihracattaki toparlanmayla yüzde 6,8’den yüzde 8,4’e yükseltirken, 2022 büyüme tahminini de yüzde 3,4 olarak korudu. Goldman Sachs da Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme beklentisini yüzde 7,5’ten yüzde 9,5’e çıkardı.
Uluslararası Para Fonu ise (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun temmuz ayı güncellemesinde, Türkiye ekonomisinin 2021’de yüzde 5,8 ve 2022’de yüzde 3,3 büyüyeceğini öngörmüştü. IMF, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerini daha önce bu yıl için yüzde 6 ve 2022 için yüzde 3,5 olarak açıklamıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...