Tropikal meyve ihracatı yüzde 172 arttı

Tropikal meyve ihracatı yüzde 172 arttı

EKONOMİ Haberleri

Antalya ve çevresinde üretilen yaban mersini, kivi, avokado, çarkıfelek, ananas, mango ve ejder gibi tropikal meyveler, hem üreticinin hem de ihracatçının yüzünü güldürüyor.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bölgeden yapılan tropikal meyve ihracatının yüzde 172 oranında arttığını söyledi. Dokuz ayda 1 milyon 312 bin dolarlık yaban mersini, 330 bin dolarlık kivi, 106 bin dolarlık avokado, 37 bin dolarlık çarkıfelek ihraç edildiğini dile getiren Çavuşoğlu hemen hemen her ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek “Yaban mersini Avrupa’nın tüm bölgesine gidiyor, avokado ve ejder meyvesi de daha çok Ukrayna’dan alıcı buluyor. Rusya da yavaş yavaş başlamış durumda” dedi. Tropikal meyve sektöründe ihracatçı sayısında da artış yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu “Geçen yıl 34 olan ihracatçı sayımız, bu yıl 42’ye yükseldi” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...