HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Denizde balık bolluğu: Hasmsi fiyatları dibi gördü

Düzenleyen: /
Denizde balık bolluğu: Hasmsi fiyatları dibi gördü
Hamsi, Balık, Marmara, Karadeniz, Haber

EKONOMİ Haberleri

Bu sene denizlerdeki balık bolluğu tezgahlara da yansıdı. Öyle ki Sinop'ta balığın kilosu 7,5 liraya kadar geriledi.

Marmara ve Karadeniz'de bu sene balık bereketi yaşanıyor. Öyle ki geçen hafta 10-15 lira bandında satışa sunulan hamsi bu hafta 7,5 liraya kadar indi. Söz konusu indirim, vatandaşın bu sene balığa doyacağına işaret etti. 

30 LİRADAN 7,5 LİRAYA
Karadeniz'de av sezonunun gelmesiyle, balıkçı tezgahları hamsiyle dolmaya başladı. Karadeniz'in batı kıyılarında sürü halinde görülen hamsiler, yönünü Karadeniz'in doğusuna çevirmeye başladı. Karadeniz'de bu yıl bolluk yaşanan hamsinin ilk çıktığında kilogramı 30 TL’den alıcı bulurken şimdi ise 7,5 TL’ye kadar düştü.
Sinoplu balıkçı İbrahim Gündoğdu, "Balık gemilerimiz son günlerde tonlarca hamsi yakalıyor. En son 10 TL’ye indirmiştik, şimdi ise 7,5 TL’ye geriledi. Balık bollaştıkça fiyatı da düşüyor. Vatandaşlarımız bol bol balık yesin diye bu fiyata indirdik. Hamsiye yoğun rağbet var" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...