Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dövizle zamlanan otomobil modelleri yüzde 80 vergi dilimine girdi

Dövizle zamlanan otomobil modelleri yüzde 80  vergi dilimine girdi

EKONOMİ Haberleri

Otomobil fiyatlarında son yaşanan artışla birlikte, yüzde 50 vergi diliminde bulunan bazı araçlar, yüzde 80’lik dilime geçiş yaptı.

Bir haftalık süreçte sekiz otomobilin fiyatı, 265 bin liralık sınırı aştı. Pandemide otomobil üreten fabrikaların bir dönem kapalı kalması, çip krizi ve tedarik zincirinde aksamalar, araç fiyatlarında artışa neden olmuştu. Döviz kurunun da son dönemde yükseliş göstermesi, fiyatları iyice tırmandırdı. Ağustos 2021’de yapılan matrah düzenlemesiyle fiyatı düşen araçlar, döviz kurundaki dalgalanma ile birlikte tekrar yükselişe geçti. Yaklaşık 1 ay önce 19 otomobil yüzde 50 vergi diliminin içinde bulunurken, bugün bu sayı 11’e indi.

ARTIK ORTA SINIFA DA UYGULANACAK
Otomobilde ÖTV düzenlemesi ile yüzde 80’lik matrah diliminde olan birçok model yüzde 50’lik vergi dilimine inmişti. Lüks araçlardan alınan yüzde 80 vergi, şimdi kur farkından dolayı fiyatı artan bazı orta sınıf araçlarda da uygulanacak. Bu araçlar arasında Ford Fiesta, Kia Stonic, Nissan Micra, Fiat 500, Hyundai Bayon, Dacia Sandero Stepway, Mitsubishi Space Star ve Suzuki Swift bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...