5. müdahale sonrası Merkez Bankası'nın bozduğu dolar miktarı ortaya çıktı

Düzenleyen:
5. müdahale sonrası Merkez Bankası'nın bozduğu dolar miktarı ortaya çıktı

EKONOMİ Haberleri

Döviz kurunda yaşanan sert artışın ardından Merkez Bankası, dolara müdahalede bulundu. Bununla birlikte aralık ayından bu yana beşinci kez döviz satım şeklinde yapılan 5. müdahalede satılan dolar miktarı da ortaya çıktı.

Dolar/TL 'nin 17 seviyesini aşmasının ardından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasaya satım yönünde müdahale etti. Böylelikle MB, dolara aralık ayından bu yana beşinci kez müdahalede bulunmuş oldu.

TCMB'DEN DOLAR AÇIKLAMASI
TCMB'den yapılan açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. Bu müdahale TCMB'nin Aralık başından bu yana yaptığı beşinci müdahalesi oldu.

BOZDURULAN DOLAR MİKTARI
Bloomberg'in haberine göre doğrudan döviz satış yöntemiyle yaptığı beşinci müdahalesinde tutar yaklaşık 2 milyar dolar oldu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...