Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dövizde çözülme hızlandı: Dolarda yeni tahmin 9 lira

Düzenleyen:
Dövizde çözülme hızlandı: Dolarda yeni tahmin 9 lira

EKONOMİ Haberleri

Hükûmetin hamleleriyle 11 liranın da altına sarkan dolar kurunda bazı tahminlerde 9 liralık seviye dillendirilmeye başlandı.

Kaan Zenginli İSTANBUL

Piyasa uzmanı İslam Memiş, kurun psikolojik sınır olan 11 lira direncini kırması ile 9,65’li seviyelerine inebileceğini ifade etti. Memiş “Hükûmetin uygulamaya aldığı yeni yöntem, dünyada pek eşi benzeri görülmeyen bir yöntem. Döviz krizine bu kadar hızlı ve mantıklı bir müdahale herkesi şaşkınlığa itti. Bundan sonra döviz kendisini salacaktır. Vatandaşlarda hâlâ bir ‘bekle-gör’ mantığı var, ancak bu, dövizin bu seviyelerde kalması ile değişecektir" dedi.

"Piyasada psikolojik direncin 11 lira olduğunu tahmin ediyoruz" diyen Memiş, "Süreç böyle devam eder ve 10 lira bandına kırılırsa, dövizin 9,65 seviyesini test edeceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşların döviz mevduatlarındaki çözülmenin yanında, ihracat tarafından da piyasaya döviz girişi oluyor. İhracatçılarımız rekor kırıyor. Yılbaşından sonra da yabancı girişleri göreceğiz. Kısacası dolar bolluğu olacak. Bu da dövizin 9’lu seviyelerine inmesi için ortam hazırlayacak” değerlendirmesini yaptı.

ÖNEMLİ OLAN STABİL KUR

TİM Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı Rüstem Çetinkaya “Bizim için stabil kur önemli. Oynak piyasa en büyük sorun. Maliyetler ve satışın dolar bazında olduğu bir sektörde, dövizin hızlı iniş çıkışı, şirketleri hesap yapılamaz bir noktaya götürüyor” dedi.

İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak ise “İniş çıkışlar bizim için olumsuz. Öngörülebilir olması en iyisi. Pazartesi günü 18 liradan ham madde alanlar var. O ham maddeyle ürettiğini nasıl satacak” yorumu yaptı.

EVSİD Başkanı Talha Özger de “İhracatçının döviz arttığında sevinip düştüğünde üzülen yapısı olmaz. Önümüzü görelim yeter. Stabil piyasa hesap kitap yapabilmemiz için şart” dedi.

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç ise dövizden değil satıştan kazandıklarını belirterek “Stabil piyasa en doğrusu” yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...